Krisztina

8 betűs női keresztnév

Mikor van névnapja

Eredete

Latin eredetű, a Christianus férfinévből alakult női név. A Krisztián név női párja. Az ókorban még nem volt ismert, csupán Krisztus születését követően alakult ki, majd a kereszténység kialakulásával vált használt női névvé. A latin területeken ismerték nagyon sokáig, csak később kezdett elterjedni az egész világban. A Krisztina az egész világon elterjedt és használt név. Az angol nyelvterületeken Christina, Christine változatokkal találkozhatunk, de előfordul a Kristina is. A német és a francia nyelvű területeken a Christiane változat a használatos, Olaszországban és Portugáliában a Cristina, Svédországban a Kerstin formája ismert.

A név jelentése

Keresztény, Krisztushoz tartozó.

Becézése

Kriszti, Krisztike, Kriszta, Krisztácska, Tina, Tinácska, Tini, Kiri, Krisztike, Kitti, Krisztus, Krisztinka, Kiki, Titti

Számmisztika, névnumerológia (numerológia)


Életünket nagyban befolyásolja, hogy mi a nevünk, illetve nevünk betűiből kiszámolható rezgésszám.

A rezgésszám kiszámítását a következő módon végezhetjük el: a név betűit hozzárendeljük a lenti táblázatban megadott számhoz, majd a számokat egyesével összeadjuk.
Az eredmény számnak az egyes számjegyeit is adjuk össze egészen addig, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Ez az egyjegyű szám lesz a rezgésszám!

A magyar neveknél az ékezetes betűket átírjuk az alapja betűre vagyis Á ból A lesz, az É ből E, Í ből I, a Ó ból Ö ből Ő O lesz és a Ú ból Ü ből Ű ből U lesz.


A betűk számértékei:

A, J, S = 1
B, K, T = 2
C, L, U = 3
D, M, V = 4
E, N, W = 5
F, O, X = 6
G, P, Y = 7
H, Q, Z = 8
I, R = 9

Krisztina név rezgésszáma: 2 + 9 + 9 + 1 + 8 + 2 + 9 + 5 + 1 = 46 = 4 + 6 = 10 = 1 + 0 = 1

A szám jelentése

Az 1-es egy tökéletes szám, ami az egység szimbóluma. Az 1-es rezgésszámmal rendelkező ember határozott, kitartók, kreatív, egyszerű és mégis nagyon összetett egyéniség. Győztes típus, merész, vállalkozó szellemű, akik nagy hatással vannak a körülöttük élőkre, olyan emberek, akik irigylésre méltó vezetői szellemmel bírnak, szeretnek ragyogni a társadalomban, ők mindig annak a csoportnak a vezetői lesznek, amelyben dolgoznak. Az 1. szám rezgése hihetetlen harci erőt, rendkívüli kitartást is ad, amely gyakran makacsságra hajlamos. Hajlamos beavatkozni más embertársai életébe. Veszíteni nem tud, viszont a szerencséjére ritkán marad alul valamiben a többiekkel szemben.

Krisztina névnapi köszöntő
Ha tetszett az oldalunk Twitter megosztás  Elküldöm a barátomnak  Oldal nyomtatása Facebook megosztás vagy

Köszönjük!

Név szerinti keresés

Keres

Dátum szerinti keresés