Borbála

7 betűs női keresztnév

Mikor van névnapja

Eredete

A görög Barbara név magyarosított változata, mely a történelem során egyedi magyar névvé alakult.

A név jelentése

Idegen, külföldi nő.

Becézése

Bori, Borika, Borcsi, Borcsa

Számmisztika, névnumerológia (numerológia)


Életünket nagyban befolyásolja, hogy mi a nevünk, illetve nevünk betűiből kiszámolható rezgésszám.

A rezgésszám kiszámítását a következő módon végezhetjük el: a név betűit hozzárendeljük a lenti táblázatban megadott számhoz, majd a számokat egyesével összeadjuk.
Az eredmény számnak az egyes számjegyeit is adjuk össze egészen addig, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Ez az egyjegyű szám lesz a rezgésszám!

A magyar neveknél az ékezetes betűket átírjuk az alapja betűre vagyis Á ból A lesz, az É ből E, Í ből I, a Ó ból Ö ből Ő O lesz és a Ú ból Ü ből Ű ből U lesz.


A betűk számértékei:

A, J, S = 1
B, K, T = 2
C, L, U = 3
D, M, V = 4
E, N, W = 5
F, O, X = 6
G, P, Y = 7
H, Q, Z = 8
I, R = 9

Borbála név rezgésszáma: 2 + 6 + 9 + 2 + 1 + 0 + 3 + 1 = 24 = 2 + 4 = 6

A szám jelentése

A 6-os szám a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jelképe. Ezzel a rezgésszámmal rendelkező emberek társaságkedvelőek, értik a tréfát, jókedvűek, segítőkészek. Megvetik az ügyeskedést és a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés kézzel nyúlnak mindenhez, s mert ők maguk is szívesen segítenek másokon, mindig akad, aki segít nekik.

NépszokásokÉjfélkor vagy hajnalban sok helyen még ma is kimennek a leányok vagy az asszonyok a kertbe vagy az udvarba, hogy letörjenek többnyire három: kajszi-, alma-, mandula-, meggy- vagy barackágat. Mindezt némán kell cselekedni, anélkül, hogy szólnának valakihez, vagy valaki megszólítaná őket. Az úgynevezett Borbála-ágakat befőttes üvegben meleg helyre teszik. Ha karácsonyra kivirágoznak, az ágak akkor a leány, aki szedte és gondozta őket, a következő évben férjhez megy. Ha asszony törte az ágakat, az új évben gazdag termést várhat. Szerencsétlenséget jelent viszont, ha az ágak nem nyílnak ki.

Szent Borbálát a bányászok és a katonák védőszentjükként tisztelik.

Borbála névnapi köszöntő
Ha tetszett az oldalunk Twitter megosztás  Elküldöm a barátomnak  Oldal nyomtatása Facebook megosztás vagy

Köszönjük!

Név szerinti keresés

Keres

Dátum szerinti keresés