Tímea

5 betűs női keresztnév

Mikor van névnapja

Eredete

A Tímea Jókai Mór által alkotott női név. Először Az arany ember című regényében tűnt fel, Timéa alakban,vélhetően a görög Euthümia névből alkotta.

A név jelentése

Az eredeti görög név elemeinek jelentése: jó és tisztelet.

Becézése

Timi, Timcsi, Timike, Timó, Titi, Timcsike, Timus, Timici, Mea, Mimi, Timesz, Tima, Vadmacska, Tina, Mia, Timóca, Timoti, Timcs, Tíci, Cucinda, Timbo, Mimó, Timeácska,

Számmisztika, névnumerológia (numerológia)


Életünket nagyban befolyásolja, hogy mi a nevünk, illetve nevünk betűiből kiszámolható rezgésszám.

A rezgésszám kiszámítását a következő módon végezhetjük el: a név betűit hozzárendeljük a lenti táblázatban megadott számhoz, majd a számokat egyesével összeadjuk.
Az eredmény számnak az egyes számjegyeit is adjuk össze egészen addig, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Ez az egyjegyű szám lesz a rezgésszám!

A magyar neveknél az ékezetes betűket átírjuk az alapja betűre vagyis Á ból A lesz, az É ből E, Í ből I, a Ó ból Ö ből Ő O lesz és a Ú ból Ü ből Ű ből U lesz.


A betűk számértékei:

A, J, S = 1
B, K, T = 2
C, L, U = 3
D, M, V = 4
E, N, W = 5
F, O, X = 6
G, P, Y = 7
H, Q, Z = 8
I, R = 9

Tímea név rezgésszáma: 2 + 9 + 0 + 4 + 5 + 1 = 21 = 2 + 1 = 3

A szám jelentése

A 3-as rezgésszám az ellentétek feloldásának száma. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálását jelzi. Ezzel a rezgésszámmal rendelkező ember örökké kételkedik, ellenkezik, és épp ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a tökéletes egységet. Ugyanakkor erős a fantáziája, meglehetősen gyakorlatias is. Legfontosabb célja a világ jobbítása, az ellentétek megszüntetése, és ezért bármikor tenni is képes.

Tímea névnapi köszöntő
Ha tetszett az oldalunk Twitter megosztás  Elküldöm a barátomnak  Oldal nyomtatása Facebook megosztás vagy

Köszönjük!

Név szerinti keresés

Keres

Dátum szerinti keresés